Има български турци които симпатизират на последните.Ivanov1 написа: ↑вт яну 12, 2021 10:05 amСпециално за тази война на кого да симпатизират бе Танк ? На Хашим Тачи и останалите шиптърски главорези ли ?T-72 написа: ↑вт яну 12, 2021 6:01 amMъчил съм се да намеря логично обяснение, защо Българи имат симпатии към СФРЮ, та дори ги съжаляват за разпада на тази страна....
Не мога да намеря една причина.
Имах някога и аз такива релации, но съм бил млад и зелен....
Но възрасен човек сега да им симпатизира , това ми е абсолютно непонятно
Ако американците не се бяха намесили в югославските войни
- jacksparrow
- Регистриран: вт май 08, 2018 12:24 am
Re: Ако американците не се бяха намесили в югославските войни
#BlackLivesMatter #IStandWithLukashenko
Малко четене трябва за генезиса на конфликта в Косово. Няма да боли!
А аналогията с турците е непознаване на историята.
Албанците въпреки, че са малък народ, от балканските се дават най-трудно на турците. А и не всички са мисюлмани.
Лично Българите нямам спомен да сме били в конфликт с тях.
Ако прочетете малкичко, ще установите, че както и в останалите бивши републики, кървавият конфликт не от албанците е подет.
Първа им се дава автономия, след това им се отнема.
Още след смърта на Тито започват СТУДЕНТСКИ стачки за по-големи права. Естествено кърваво са смачкани. Няколко години след това отново по мирен път се надигат албанците.
Всъщност може да се каже, че първи в бившата Югославия те се надигат, техният пример е подет по-късно от Словенци и Хървати.
А аналогията с турците е непознаване на историята.
Албанците въпреки, че са малък народ, от балканските се дават най-трудно на турците. А и не всички са мисюлмани.
Лично Българите нямам спомен да сме били в конфликт с тях.
Ако прочетете малкичко, ще установите, че както и в останалите бивши републики, кървавият конфликт не от албанците е подет.
Първа им се дава автономия, след това им се отнема.
Още след смърта на Тито започват СТУДЕНТСКИ стачки за по-големи права. Естествено кърваво са смачкани. Няколко години след това отново по мирен път се надигат албанците.
Всъщност може да се каже, че първи в бившата Югославия те се надигат, техният пример е подет по-късно от Словенци и Хървати.
- jacksparrow
Да кажем две неща в отговор на въпроса ти.
1. Всеки българин при равни други условия ще предочете съсед сърбин пред албанец, шиптър, турчин или ром.
2. Ясно е, че в Югославия най-пострадали и подиснати бяха именно сърбите. И от "разпада".
И бонус, имат най- хубавата музика.
1. Всеки българин при равни други условия ще предочете съсед сърбин пред албанец, шиптър, турчин или ром.
2. Ясно е, че в Югославия най-пострадали и подиснати бяха именно сърбите. И от "разпада".
В някаква друга България живееш. Слава Богу българите не разделяме хората по националност или по религия. Тук живеем с Турци, Цигани, Арменци, Евреи, Българи мохамедани, даже албанско село има тук, татари и какво ли още не. Отделно колко нации са се претопили тук. Така че изказването ти касае само теб. Това, че със своето мислене искаш да обремениш цял народ си е твой проблем. Не го вменявай на останалите.jacksparrow написа: ↑ср яну 13, 2021 1:55 amДа кажем две неща в отговор на въпроса ти.
Аз бих живял и със сърби, и с албанци и с какъвто и да е етнос. Живял съм с араби, бачкал съм с цигани, турци, албанци, англичани, немци, испанци, португалци, мароканци, румънци и т. Н, и т. Н.
Хората биват добри или лоши, етноса не ги прави принадлежащи нито на едното нито на другото.
За турците Джак бърка, много по свестни са от гърците например . А пък Танка за шиптърите и циганите .T-72 написа: ↑ср яну 13, 2021 11:56 amВ някаква друга България живееш. Слава Богу българите не разделяме хората по националност или по религия. Тук живеем с Турци, Цигани, Арменци, Евреи, Българи мохамедани, даже албанско село има тук, татари и какво ли още не. Отделно колко нации са се претопили тук. Така че изказването ти касае само теб. Това, че със своето мислене искаш да обремениш цял народ си е твой проблем. Не го вменявай на останалите.jacksparrow написа: ↑ср яну 13, 2021 1:55 amДа кажем две неща в отговор на въпроса ти.
Аз бих живял и със сърби, и с албанци и с какъвто и да е етнос. Живял съм с араби, бачкал съм с цигани, турци, албанци, англичани, немци, испанци, португалци, мароканци, румънци и т. Н, и т. Н.
Хората биват добри или лоши, етноса не ги прави принадлежащи нито на едното нито на другото.
Интересно защо на някои нации им се носи славатаХората биват добри или лоши, етноса не ги прави принадлежащи нито на едното нито на другото

- jacksparrow
Май нещо не се разбираме, написах при равни други условия, тоест добри по характер от един етнос сравненно с добри по характер от друг етнос. А това, че има турски, ромски, албански села и квартали само потвърждава моята теза. Хората искат да живеят с близки по манталитет и култура на тях и си правят села. Както и белите американци избират да живеят с други бели американци когато имат възможност и т.н. Да работиш с някой не значи да делиш един етаж с него между другото... А вие ме изкарахте расист
. Пък и танка не знам защо се изказва от името на всички българи...
И това е отговора на въпроса защо има българи симпатизиращи на сърбите според мен. Близки са ни като култура и манталитет, за разлика например от турците и албанците.

И това е отговора на въпроса защо има българи симпатизиращи на сърбите според мен. Близки са ни като култура и манталитет, за разлика например от турците и албанците.
Каквито и да са историческите факти, от цялата Югославия най-близки чувстваме сърбите /след македонците, те са си наши/. Хървати, босненци... това не са близки и познати народности, за шиптърите да не говори (че те искат и Македонията!).
Ако в Македония имаше военни действия (слава Богу тук нашето правителство положи много усилия да не се случи), беше ясно кого ще поддържаме, а и колко доброволци щеше да има.
Ако в Македония имаше военни действия (слава Богу тук нашето правителство положи много усилия да не се случи), беше ясно кого ще поддържаме, а и колко доброволци щеше да има.
Не говоретв в множествено число. Аз познавам Българи, които не чустват сърбите близки, познавам хора(май само един, може и повече да има, но питам всеки дали обича сърбите) , които пък ги чустват близки.admin написа: ↑ср яну 13, 2021 1:47 pmКаквито и да са историческите факти, от цялата Югославия най-близки чувстваме сърбите /след македонците, те са си наши/. Хървати, босненци... това не са близки и познати народности, за шиптърите да не говори (че те искат и Македонията!).
Аз съм от третия тип, за мен те са хора като всички останали, нямам някакво лошо чувство. Това е за отделният човек. Сърбин, циганин, турчи, китаец,, няма значение това за мен. Естествено, сръбската политика не я подкрепям, дори напротив. В общи линии почти винаги в новата ни история е била наш опонент.
Защо да ги чуствам близки?
72-ка, стига клишета. И аз сърбите ги не обичам заради Македония. Ма предпочитам сърбин съсед пред албанец, циганин и турчин.T-72 написа: ↑ср яну 13, 2021 2:25 pmНе говоретв в множествено число. Аз познавам Българи, които не чустват сърбите близки, познавам хора(май само един, може и повече да има, но питам всеки дали обича сърбите) , които пък ги чустват близки.admin написа: ↑ср яну 13, 2021 1:47 pmКаквито и да са историческите факти, от цялата Югославия най-близки чувстваме сърбите /след македонците, те са си наши/. Хървати, босненци... това не са близки и познати народности, за шиптърите да не говори (че те искат и Македонията!).
Аз съм от третия тип, за мен те са хора като всички останали, нямам някакво лошо чувство. Това е за отделният човек. Сърбин, циганин, турчи, китаец,, няма значение това за мен. Естествено, сръбската политика не я подкрепям, дори напротив. В общи линии почти винаги в новата ни история е била наш опонент.
Защо, защото е "православен брат, християнин"kramer написа: ↑ср яну 13, 2021 2:51 pm72-ка, стига клишета. И аз сърбите ги не обичам заради Македония. Ма предпочитам сърбин съсед пред албанец, циганин и турчин.T-72 написа: ↑ср яну 13, 2021 2:25 pmНе говоретв в множествено число. Аз познавам Българи, които не чустват сърбите близки, познавам хора(май само един, може и повече да има, но питам всеки дали обича сърбите) , които пък ги чустват близки.admin написа: ↑ср яну 13, 2021 1:47 pmКаквито и да са историческите факти, от цялата Югославия най-близки чувстваме сърбите /след македонците, те са си наши/. Хървати, босненци... това не са близки и познати народности, за шиптърите да не говори (че те искат и Македонията!).

Нищо лошо , но какъвто и да е, е добре дошъл.
Особенно ако е в женски пол.
Аз пък никой не предпочитам за съсед, че и българите едва ги търпя.