Интересни събития, свързани с Българската история

Потребителски аватар
T-72
Site Admin
Мнения: 4549
Регистриран: пет май 04, 2018 7:50 am

Интересни събития, свързани с Българската история

Мнение от T-72 » съб ное 16, 2019 8:46 am

Колективизацията в Народна република България
Четвъртък, 21 ноември 2019 г. от 19:00 ч. до 21:00 ч.

Всички сме чували за отнемането на земята от нейните собственици от тоталитарния режим на Българската комунистическа партия след Втората световна война, но какво всъщност знаем за този процес?
По какъв начин партийното ръководство успява да убеди (или пък да принуди) българските граждани да предоставят собствеността си на държавата?
Какви са последиците за българската икономика и въобще за структурата на обществото от тази дългогодишна и изпълнена с насилие реформа на комунистическата партия?

На тези и други въпроси ще потърсим отговорите във втория епизод на “Историци и истории” с нашия специален гост - доц. Михаил Груев, председател на Държавна агенция “Архиви” и преподавател в Историческия факултет на Софийския университет. Доц. Груев фокусира голяма част от своите изследвания върху отношението на държавната власт и партийния елит след Втората световна война към отделния човек и въздействието на партийните политики върху живота на българските граждани.

По стара традиция след изложението на доц. Михаил Груев ще имаме време за дискусия, в която всеки от вас ще може да зададе своите въпроси към нашия гост.

Заповядайте на 21 ноември от 19:00 в дома на MOVE.BG

MOVE.BG
20 Serdika Str, 1000 Sofia, Bulgaria

Отговори