И без видеофейковете от Нагорни Карабах, нали?Кало написа: ↑пет фев 26, 2021 7:34 am...
Не е нужно да се пишат глупости - като тази, която си сътворил за Хмеймим, ако не познаваш ситуацията и фактите. Няма да просвещавам - нито какви са целите, тактическата ситуация и прочее в десетките случаи на употреба на Панцирь и Тор там. Може, разбира се, да се поинтересуваш за разните турски БПЛА и срещата им със сирийски и руски Панцирь и Бук на север. Разбира се - без видео-фейковете от Либия![]()
Все чакам разни клипове от обективния контрол на ЗРК, но така и няма да дочакам.
Но нека да навлезем в детайлите на глупостите ми. Панцири и Тор-ове в Донбас засега няма, и май се предвиждат само в случай на руска намеса заради изостряне на напрежението.
Доколкото знам, на място в двете непризнати републики има Стрела-10 и ПЗРК.
Бук се появи и всички знаем как свърши тая работа (макар и всеи да си вярва в неговия вариант), и от тогава сякаш известна гузност го държи извън Донбас.
Та ако украинците си играят картите търпеливо, не виждам какво ще спира байрактарите да разузнават и да целеуказват на артилерията, че и да пускат по някоя ракета, когато е необходимо.
Освен разбира се могъщите руски РЕБ и Стрела-10.
А ако не съм те разбрал, и оценката ти за моите глупости касае конспиративната ми теория за руски чипове в турските дронове, сорри.