Ирак

jacksparrow
Мнения: 2477
Регистриран: вт май 08, 2018 12:24 am

Re: Ирак

Мнение от jacksparrow » пон май 20, 2019 12:17 am

Някой е изстрелял ракета по ам. посолство в Багдад, Тръмп вече туйтна, че е Иран тцтц

Eguo
Мнения: 1693
Регистриран: нед май 13, 2018 2:05 pm
Местоположение: Русия

Re: Ирак

Мнение от Eguo » пон май 20, 2019 6:07 am

jacksparrow написа:
пон май 20, 2019 12:17 am
Някой е изстрелял ракета по ам. посолство в Багдад, Тръмп вече туйтна, че е Иран тцтц

Трамп по настоящему "уникальный парень". (А Америка очено сильная, и уверенная в себе страна).

Начал торговую войну с Китаем (введя огромные пошлины и фактически приступив к уничтожению Huawei).
Опасно усилил холодную войну с Россией (выходит из договоров по вооружению и продвигаясь в сторону границ России, вводит все новые и новые санкции)
Не принимает во внимание интересы и пожелания ЕС (даже угрожает наложить санкции и пошлины на ЕС)
В открытую пытается сменить власть в Венесуэле (разорвав дип. отношение с правительством страны и поддерживая своего человека)
И теперь уже вплотную приблизился к горячей войне с Ираном (в открытую угрожая началом войны)


П.С.
Все таки Трамп - на самом деле агент Путина... :D
Учитывая, что Россия после окончания ВМВ никогда не была без санкций США, и "холодная война" по сути не прекращалась - то пока наименее пострадавшей от ковбойских действий Трампа - выходит Россия.
(шутка конечно с агентом :) )

Потребителски аватар
thorn
Site Admin
Мнения: 4030
Регистриран: съб апр 21, 2018 10:56 pm

Re: Ирак

Мнение от thorn » пет май 31, 2019 7:29 pmТурците обстрелват кюрдски позиции с ракети Бора.

jacksparrow
Мнения: 2477
Регистриран: вт май 08, 2018 12:24 am

Re: Ирак

Мнение от jacksparrow » вт юли 02, 2019 8:57 am

jacksparrow написа:
пет ное 16, 2018 8:02 am
https://www.nytimes.com/2018/11/15/us/n ... iMr2VKnD0f

Декориран маринец обвинен във военни престъпления. Докато военен лекар американец оказвал помощ на ранен халифатец, тоя изкочил отнякъде и с някакъв самоделен нож заклал халифатеца, после си направил снимка с американското знаме. Стрелял по цивилни и т.н., има дузина обвинения. Някакъв психо :shock:

Колегите му маринки били толкова възмутени, че му изкривили цевта на снайпера, да не може да стреля по цивилни точно :lol: и давали предупредителни изстрели по цивилните да ги предупредят, че психото дебне.
Малко развитие. По време на процеса на един свидетел медик му предлагат имунитет, той казва, че сам е убил хората като им спрял кислорода, за да не ги били мъчили после иракчаните :lol: . Само, че го казва, вече като взима имунитета... Та сега не е много ясно дали ще осъдят Едуард Галахър...
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-48696129

Абе направо Тръмп да го амнисира и да се свършва цирка.


Не изглежда психо ама все пак маринец си е диагноза :(
Изображение

jacksparrow
Мнения: 2477
Регистриран: вт май 08, 2018 12:24 am

Re: Ирак

Мнение от jacksparrow » ср юли 03, 2019 11:32 am

Сега прегледах новините, оправдали са го наскоро за убийство :D
Navy SEAL Chief Accused of War Crimes Is Found Not Guilty of Murder

Грозят го до 4 месеца, че е позирал с трупове, но се зачитало предварителното задържане и го пуснали

https://www.nytimes.com/2019/07/02/us/n ... -ios-share

jacksparrow
Мнения: 2477
Регистриран: вт май 08, 2018 12:24 am

Re: Ирак

Мнение от jacksparrow » нед юли 07, 2019 12:33 pm

Краят на сагата слага Тръмп...Нещо се хвали, че бил помогнал...

Обобщение, въпреки че е доказано, че Галахър( с прекрасна жена по Тръмп) е мушкал с ножове момчета и се е снимал с тях на фона на американското знаме, довършил ги е медика, задушавайки ги, да не се мъчат, но той има имунитет затова, че е свидетелствал. Тоест виновни няма.

Правосъдие...


Райнхард
Мнения: 508
Регистриран: нед май 20, 2018 10:31 pm

Re: Ирак

Мнение от Райнхард » вт юли 09, 2019 12:30 am

Затворници в Ирак
Изображение
Изображение

Тези хора ще натрупат толкова омраза поради това отношение към тях. Не им трябва религиозно радикализиране. Сигурно вече жадуват за разплата и без него.

jacksparrow
Мнения: 2477
Регистриран: вт май 08, 2018 12:24 am

Re: Ирак

Мнение от jacksparrow » съб авг 17, 2019 1:17 pm

https://www.newsweek.com/us-permission- ... aq-1454833

САЩ вече ще трябва да искат разрешение от иракчаните да бомбят в Ирак. Малка стъпка за връщане на суверинитета.

Ихтамнет
Мнения: 453
Регистриран: чет юни 13, 2019 1:03 pm

Re: Ирак

Мнение от Ихтамнет » вт сеп 10, 2019 11:27 pm

Жестоката съдба на иракските лидери:

Съдбата на предшествениците на Саддам Хюсеин показва, че участта на бившия иракски лидер далеч не е уникална. От всички управлявали Ирак през 85-годишната му история почти никой не е умрял в леглото си.
Първи стъпки на държавността
Като държава в съвременните си граници Ирак се появява през 1920 г. след разпадането на Османската империя. Мандатът за управлението на страната получила Великобритания. На 23 август 1921 г. англичаните възкачили на трона иракския крал Фейсал I ибн Хюсеин ал Хашими. Въпреки многобройните антибритански въстания и честата смяна на премиер-министрите Фейсал I успял да се задържи на власт и дори се преборил за независимостта на Ирак през 1932 година. Вярно е, че била твърде формална, защото на територията на страната останали две големи английски военни бази. Британски съветници контролирали работата на иракското правителство, транспортните комуникации и най-вече пристанището Басра, през което минавали всички морски превози за страната.
Фейсал I е единственият иракски лидер, умрял от естествена смърт и останал на власт до самата си кончина. Той починал на 8 септември 1933 г. на 50-годишна възраст от сърдечен пристъп в швейцарския град Берн. Тронът бил наследен от сина му - Гази I. Младият монарх се сблъскал със същите проблеми като баща си - политическа нестабилност (от 1933 до 1936 г. кабинетът бил сменен четири пъти), народни вълнения (за цитираните три години избухнали най-малко три големи въстания) и активизиране на национално-патриотичните и левите организации. На 29 октомври 1936 г. в Ирак бил извършен военен преврат. Гази I формално останал на власт, но фактически диктатор на страната бил военният министър от кюрдски произход Бакр Сидки. Той обаче управлявал само девет месеца. Група офицери, недоволни от това, че кюрд е узурпирал властта, внедрила свой човек в охраната на генерала. Заговорниците разработили четири плана за убийството на Сидки. Един от тях бил реализиран на 11 август 1937 г. - в този ден войникът Мухамет Али Талафари убил диктатора с два изстрела на летището в Мосул.
Скоро и крал Гази I попълнил списъка на иракските ръководители, на които не било съдено да умрат в постелята си. През април 1939 г. той загинал в катастрофа, докато управлявал спортния си автомобил. Точните обстоятелства на произшествието останали неизяснени. Някои историци свързват гибелта на краля с факта, че малко преди смъртта си Гази I призовавал за нахлуване в Кувейт. Съществува и друго предположение - че кралят е станал жертва на британски заговор, чиято цел била да не допусне обединяването на арабските страни.
Формиране на вертикалата на властта
След смъртта на Гази I тронът е наследен от сина му Фейсал II, който по онова време бил едва на четири години. За управлението на Ирак бил назначен регент - Абд ал Иллах, братовчед на покойния крал . Скоро в Европа започнала Втората световна война и Германия и Великобритания, изключително заинтересовани от иракския нефт, се намесили в политическите борби в Ирак. Освен това страната заемала важно геополитическо положение в подстъпите към перлата в короната на Британската империя - Индия.
Назначеният през февруари 1941 г. премиер-министър Рашид али ал Гайлани, изповядвал антибритански позиции и настоял англичаните да изведат войските си от Ирак. Последвала атака на иракски части срещу британските военни бази. Регентът Абд ал Иллах бил свален. В отговор англичаните извършили десант в Басра в края на април 1941 г. и само за месец стигнали до Багдад. Премиерът Ал Гайлани успял да избяга в Иран.
През юни 1941 г. регентът Ал Иллах подновил изпълнението на задълженията й. Премиер на Ирак станал Нури Саид, решителен защитник на английските интереси, който се озовал в Басра едновременно с британските десантчици. Любопитно е, че този човек е заемал премиерския пост в Багдад 14 пъти.
В присъствието на 100-хиляден британски контингент и при забрана за дейност на политическите партии в страната настъпила относителна стабилност (ако не се смятат редовните въстания на кюрдите). Лидерите на Ирак престанали да загиват. След края на войната управляващата върхушка в страната (регентът, младият крал и редовно назначаваният премиер Нури Саид) постигнали добри отношение с Англия и САЩ благодарение на антикомунистическата си позиция и на подписаните от тях договори за нефтени концесии. През 1953 г. навършилият 18 години Фейсал II бил тържествено коронясан. Управлението му обаче продължило само пет години.
На 14 юли 1958 г. в Ирак бил извършен военен преврат, организиран от сдружението Свободни офицери. Въстаниците обкръжили кралския дворец Каср ар Рихаб и започнали да го обстрелват с оръдия. Когато горните етажи на сградата били разрушени, крал Фейсал II излязъл със свитата си на стълбите на двореца и бил разстрелян с картечници. По-късно тялото му било изложено за назидание пред бившата му резиденция. Бившият регент Абд ал Иллах също бил убит, трупът му - влачен с автомобил из багдадските улици, а след това обесен на един мост над Тигър.
Убити били сестрата на краля, няколко десетки негови далечни роднини и бившият премиер Нури Саид. От намиращите се в двореца членове на кралското семейство се спасила само съпругата на Абд ал Иллах - принцеса Хаям. Войниците пропуснали да преровят купчината тела, в която лежала ранената принцеса. По-късно тя успяла да избяга в Саудитска Арабия.

Генералската република
След преврата начело на управлението в Ирак застанал един от ръководителите на Свободните офицери, бригадният генерал Абд ал Керим Касем, който заел длъжностите премиер-министър, министър на отбраната и главнокомандващ на въоръжените сили. За да не объркват постовете му, обикновените иракчани наричали генерал Касем единственият лидер. Новото ръководство се отказало от прозападната политика и се ориентирало към СССР.
По онова време в Ирак активизирала дейността си партията за арабско социалистическо възраждане Баас. Тя се провъзгласила за всеобща арабска партия и призовавала към обединяване на арабските страни. Новата сила се включила активно в борбата за власт. На 7 октомври 1959 г. генерал Касем преживял покушение, организирано от членове на Баас. Охранителите му обаче успели да прострелят повечето от нападателите. Участващият в покушението 22-годишен Саддам Хюсеин също бил ранен, но успял да се спаси.
Генерал Касем бил твърде популярен сред народа. В началото на 1963 г. той се похвалил, че е успял да преживее благополучно 38 покушения и заговори. Но 39-ият опит се оказал фатален. Иракският лидер бил свален от бившия си съратник и професионален военен Абд ас Салям Ареф. Той влязъл в таен съюз с Баас и на 9 февруари 1963 г. организирал преврат. Генерал Касем бил арестуван в Багдад, осъден, а малко след това и разстрелян. Окървавеният труп на единствения лидер бил показван няколко дни по телевизията, зе да се убеди народът, че той наистина е мъртъв.
Властта в Ирак била поета от генералите Абд ас Салям Ареф и Ахмед Хасан ал Бакр. Първият станал председател на съвета на командването, вторият - премиер-министър. Коалицията между военните и баасистите обаче просъществувала само девет месеца. На 18 октомври 1963 г. бил организиран нов преврат. Генерал Ареф отстранил всички привърженици на Баас начело с генерал Ал Бакр от ръководните постове, след което се обявил за президент и поел курс на изграждане на арабски социализъм.
След две години и половина, на 13 април 1966 г., хеликоптерът на генерал Ареф се разбил в Южен Ирак. Ръководството на страната преминало в ръцете на брат му, който също бил генерал. Но и той не се задържал дълго на власт. На 17 юли 1968 г. баасистите и нелегалната офицерска организация Движение на арабските революционери организирали преврат и гж свалили от власт. Той обаче успял да избегне съдбата на предшествениците си - новата власт просто го изгонила от страната. Нещо повече - през 1979 г. бившият управник успял да се върне в Ирак и спокойно да доживее старините си.

Управлението на Баас
Помнейки печалния опит от коалицията си с военните през 1963 г., членовете на Баас бързо разчистили от управлението съюзниците си в преврата. Съветът на революционното командване начело с генерал Ахмед Хасан ал Бакр станал висш държавен орган. А в средата на 70-те години властта в страната започнала тайно и постепенно да преминава в ръцете на вицепрезидента Саддам Хюсеин, който освен всичко друго контролирал иракските специални служби.
Генерал Ал Бакр управлявал до юли 1979 г., след което се оттеглил заради влошено здраве. Той починал от болестта си на 4 октомври 1982 г. на 68-годишна възраст и станал третият иракски лидер, избегнал насилствената смърт.
На 6 юли 1979 г. страната оглавил Саддам Хюсеин. Първото, с което се заел новият управник, били репресии, в стила на сталинските чистки в СССР, срещу привържениците на Ал Бакр. Малко след оставката на генерала Саддам събрал в голяма зала цялото висше ръководство на страната. На трибуната излязъл вицепремиерът и далечен роднина на Саддам, който неочаквано започнал да се разкайва, че е подготвял антиправителствен заговор. Режисьорът на този спектакъл Саддам Хюсеин се хванал театрално за главата и изкрещял: Нима би могъл да направиш това сам? Тогава разкаялият се заговорник посочил девет членове на Съвета на революционното командване, които веднага били арестувани, а няколко дни по-късно - разстреляни.
Сменяйки непрекъснато приближените си и пресичайки жестоко всяка проява на недоволство или несъгласия, Саддам Хюсеин управлява Ирак по-дълго от всички си предшественици - 24 години. Той напусна поста си едва през април 2003 г., когато в Багдад влязоха войските на САЩ и техните съюзници. Известно време бившият президент се укриваше успешно, но през декември 2003 г. беше заловен и изправен пред съда. Неотдавна той беше осъден смърт чрез обесване. Дори ако това решение бъде смекчено и Саддам Хюсеин се размине с бесилото, той едва ли може да бъде нареден сред иракските ръководители, доживели спокойно до старини.
http://www.banker.bg/sudbi/read/opasnat ... i-upravnik

Потребителски аватар
thorn
Site Admin
Мнения: 4030
Регистриран: съб апр 21, 2018 10:56 pm

Re: Ирак

Мнение от thorn » вт сеп 24, 2019 12:49 am

Двама турски войници са загинали в Северен Ирак. Това съобщиха от турското военно министерство, цитирани от местните медии.

Войниците са били убити от взривно устройство, заложено от Кюрдската работническа партия (ПКК), твърдят от турското военно ведомство.

Нападението е било извършено при преминаването на конвой с доставки. Операциите на турската армия в района продължават.
https://news.bg/int-politics/pkk-vzrivi ... -irak.html

Потребителски аватар
Восток
Мнения: 2834
Регистриран: нед май 20, 2018 9:22 pm

Re: Ирак

Мнение от Восток » нед сеп 29, 2019 8:40 pm

Малко шиитска пропаганда. :mrgreen:

"Война должна вестись не против России, а исключительно для свержения большевизма. Нельзя смешивать СССР с Россией, советскую власть с русским народом, палача с жертвой."

Eguo
Мнения: 1693
Регистриран: нед май 13, 2018 2:05 pm
Местоположение: Русия

Re: Ирак

Мнение от Eguo » нед окт 06, 2019 11:36 am

Близо 100 са убитите протестиращи в Ирак, ООН поиска край на "безсмислената" смърт
https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/10/06 ... on_poiska/


Ни один "лидер" в цивилизованном мире не введет санкций против демократического Ирака.
Только двуличные, лживые озабоченности... ;)


Как же смешно и противно смотреть "с другой стороны" на эту западную постоянную ложь и двойные стандарты для дебилов.
При демократии можно убивать десятки и сотни тысяч людей десятками лет и это никак не замечается и игнорируется, при диктатуре Хусейна - нельзя убивать людей, это сразу категорически осуждаетсяП.С.

Хотелось бы вспомнить, как Путин ответил американскому президенту, когда тот привел Ирак в качестве примера для России. :)Дж. Буш: "Я говорил о своем желании способствовать развитию демократии в различных странах мира, как было в Ираке, где есть свобода религии и свобода слова. Многие хотели бы, чтобы такая демократия была и в России"[/b].

Путин отреагировал на реплику "Нам бы не хотелось, чтобы у нас была такая же демократия, как в Ираке", - сказал президент РФ на пресс-конференции, отвечая на вопрос об озабоченности президента США ситуацией с демократией в России.
Последна промяна от Eguo на нед окт 06, 2019 11:56 am, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
thorn
Site Admin
Мнения: 4030
Регистриран: съб апр 21, 2018 10:56 pm

Re: Ирак

Мнение от thorn » нед окт 06, 2019 11:53 am

Буш си е кретен.

Eguo
Мнения: 1693
Регистриран: нед май 13, 2018 2:05 pm
Местоположение: Русия

Re: Ирак

Мнение от Eguo » нед окт 06, 2019 12:01 pm

thorn написа:
нед окт 06, 2019 11:53 am
Буш си е кретен.

ОК, Буш кретин (что кстати показывает, что при англосаксонском типе демократии кретин может запросто стать во главе страны гегемона и вассалов).

Но сейчас то Меркель, Макрон, Трамп - не кретины - но не будет никаких санкций и эмбарго против Ирака в котором сотнями убивают протестующих.

То же самое и на Украине, когда заживо сожгли в Одессе десятки людей - но ни умная Меркел ни умный Обама - даже не обратили на это внимание.

Ихтамнет
Мнения: 453
Регистриран: чет юни 13, 2019 1:03 pm

Re: Ирак

Мнение от Ихтамнет » нед окт 06, 2019 12:53 pm

Eguo написа:
нед окт 06, 2019 11:36 am
При демократии можно убивать десятки и сотни тысяч людей десятками лет и это никак не замечается и игнорируется, при диктатуре Хусейна - нельзя убивать людей, это сразу категорически осуждается
Те и Саддам сериозно го подкрепяха по време на войната му срещу Иран и срещу кюрдите и нямаха никакви проблеми с него, чак след това, като ги предаде и нападна Кувейт и те се обърнаха срещу него.

Eguo
Мнения: 1693
Регистриран: нед май 13, 2018 2:05 pm
Местоположение: Русия

Re: Ирак

Мнение от Eguo » нед окт 06, 2019 1:34 pm

Ихтамнет написа:
нед окт 06, 2019 12:53 pm
Eguo написа:
нед окт 06, 2019 11:36 am
При демократии можно убивать десятки и сотни тысяч людей десятками лет и это никак не замечается и игнорируется, при диктатуре Хусейна - нельзя убивать людей, это сразу категорически осуждается
Те и Саддам сериозно го подкрепяха по време на войната му срещу Иран и срещу кюрдите и нямаха никакви проблеми с него, чак след това, като ги предаде и нападна Кувейт и те се обърнаха срещу него.
да. Ты прав.

Потребителски аватар
thorn
Site Admin
Мнения: 4030
Регистриран: съб апр 21, 2018 10:56 pm

Re: Ирак

Мнение от thorn » нед окт 06, 2019 2:43 pm

Защо се правите на наивни? Ако искате да покажете, че има двойни стандати, ок - да се демонстрират примерите може и е нужно. Но да се изказва изненада? Все пак всички сме пълнолетни и вече не вярваме в Дядо Мраз, нали?

Кадиров да не би да е цвете? Да не би да не е убиец, терорист, диктатор и ислямист? Но в момента е изгоден на руското ръководство и съответно много неща му се прощават. Така е по света.

Eguo
Мнения: 1693
Регистриран: нед май 13, 2018 2:05 pm
Местоположение: Русия

Re: Ирак

Мнение от Eguo » нед окт 06, 2019 4:20 pm

thorn написа:
нед окт 06, 2019 2:43 pm
Защо се правите на наивни? Ако искате да покажете, че има двойни стандати, ок - да се демонстрират примерите може и е нужно. Но да се изказва изненада? Все пак всички сме пълнолетни и вече не вярваме в Дядо Мраз, нали?

Кадиров да не би да е цвете? Да не би да не е убиец, терорист, диктатор и ислямист? Но в момента е изгоден на руското ръководство и съответно много неща му се прощават. Така е по света.

Торн, Россия в отличие от "цивилизованного света" не претендует на роль "миссии" и не навяливает свои "ценности" как единственно приемлемые для жизни.
В этом вся штука.

Я начал тут это своё "нытье" не для того, чтобы найти сочувствие для иракцев (мне самому если честно плевать), или показать лживость "западных стандартов и англосаксонской демократии" (это известно любому нормальному человеку).

Подняв тему массового убийства оппозиции в Ираке, Украине и пр - я хочу показать Востоку, как не серьезно выглядят его постоянные "слезы" по Соболям и пр. клоунам финансируемых Западом в России. :D

Потребителски аватар
thorn
Site Admin
Мнения: 4030
Регистриран: съб апр 21, 2018 10:56 pm

Re: Ирак

Мнение от thorn » нед окт 06, 2019 4:39 pm

Казах ли ви, че ще се изпокарате за политика. И то руска!

Eguo
Мнения: 1693
Регистриран: нед май 13, 2018 2:05 pm
Местоположение: Русия

Re: Ирак

Мнение от Eguo » нед окт 06, 2019 5:17 pm

thorn написа:
нед окт 06, 2019 4:39 pm
...

Любое сравнение должно иметь свою систему координат, по которой отсчитывается наличие того или иного качества в большей или меньшей степени.
Сравнение – это инструмент, а не моральная категория.


(естественно - не я придумал)

jacksparrow
Мнения: 2477
Регистриран: вт май 08, 2018 12:24 am

Re: Ирак

Мнение от jacksparrow » нед ное 10, 2019 9:53 pm

Взривен брониран автомобил с италианци в Киркук. 5 ранени, транспортирани в Багдад.
https://www.reuters.com/article/us-iraq ... SKBN1XK0FD

jacksparrow
Мнения: 2477
Регистриран: вт май 08, 2018 12:24 am

Re: Ирак

Мнение от jacksparrow » ср ное 13, 2019 10:34 am

Синовете на Барзани с апетитни имоти в бевърли хилс. Припомня се, че Мансур, единия син за една нощ профукал 3 милиона в казино в Дубай без да му мигне окото :D
Изображение
https://variety.com/2019/dirt/more-dirt ... 01895/amp/

kramer
Мнения: 135
Регистриран: съб май 05, 2018 7:43 pm

Re: Ирак

Мнение от kramer » ср ное 13, 2019 2:43 pm

jacksparrow написа:
ср ное 13, 2019 10:34 am
Синовете на Барзани с апетитни имоти в бевърли хилс. Припомня се, че Мансур, единия син за една нощ профукал 3 милиона в казино в Дубай без да му мигне окото :D
Изображение
https://variety.com/2019/dirt/more-dirt ... 01895/amp/
Не забравяй, че кюрдите в Ирак максимално осребриха участието си в съпротивата срещу Саддам :D

jacksparrow
Мнения: 2477
Регистриран: вт май 08, 2018 12:24 am

Re: Ирак

Мнение от jacksparrow » нед ное 17, 2019 10:28 pm

https://www.npr.org/2019/11/15/78002999 ... thers-rank

Тръмп помилва двама американски военни осъдени за военни престъпления в Афганистан. Единия е изтърпял 6 г. от 19 годишна присъда защото е издал заповед на подчинените си да разстрелят трима невъоражени цивилни.

Възстановява на служба и Едуард Галахър, урода клал с нож иракско момче и позира с обезабразеното тяло и размахваше американско знаме до него... Има някъде в темата подробности за инцидента. Въпросния Галахър след като Тръмп първо се намеси в негова защита и повлия на процеса сега е възстановен на активна служба.

jacksparrow
Мнения: 2477
Регистриран: вт май 08, 2018 12:24 am

Re: Ирак

Мнение от jacksparrow » ср ное 20, 2019 8:39 am

https://www.cbsnews.com/news/top-navy-s ... rom-seals/

След като Тръмп възстанови на служба Галахър, сега главнокомандващия тюлените иска да преразгледа случая и да го изправи пак заедно с още трима участващи в клането на момче пред дисциплинарна комисия. Което в крайна сметка може да доведе пак до тяхното уволнение.

Казват, че случая е безпрецедентен, Тръмп все пак е главнокомандващ на армията и това се явява като директно действие срещу него от негов подчинен, пък бил той и адмирал и командващ тюлените.

След като заклал с ловен нож 15 годишно безпомощно дете, Галахър се снимал с тялото на фона на американското знаме, колегите му казват, че бил неофицален ловен трофей...

Това далеч не е единственото му военно престъпление, толкова често стрелял по цивилни, че колегите му изкривили цефта на оръжието да не може да стреля точно...

Изображение

На път за съда, процеса му беше пародия. Някакъв лекар получи имунитет за да свидетелства срещу Галахър, а в съда заяви, че той е убил детето, за да го спасял от мъките в иракски затвор. Съответно и не може да бъде съден защото има имунитет...
Изображение

Отговори