Абсолютно. Напълно се пропилява живота на децата и жените в лагера. В най-добрия случай това са 4-5 години пропиляни (лагерът е от 2014, и дори някои да са дошли по-късно, не се вижда кога ще се разтури) и с тежка психологическа травма, която не е ясно как и къде ще избие.Восток написа: ↑чет юни 21, 2018 6:10 pm
Добре, а къде са мъжете? Бащи, чичовци, дядовци, по- големи братя? Всичките ли са членове на някакви групировки? И какво точно правят, при положение, че из тоя анклав е пълна тишина с какво се занимават. Не мога да си обясня, как така плюеш на бъдещето и на живота на децата си, за да ходиш да се стреляш по чукарите, вярвайки, че се бориш за по- добър свят, в случая власт? Още повече, виждайки накъде отиват нещата, и че алтернатива на Асад не само, че няма, то изобщо няма алтернатива за нормални житейски условия без Асад, изключвам Идлибските земи, където засега плаща Ердоган... Абсолютни малоумници, жалко само, че невръстните им деца ще плащат за слабоумието им.
Иначе заплатите на мъжете, които са от поддържаните от САЩ групировки съм срещал 200 долара, в друг източник съм ги срещал 300 долара. Не е малко за там, но на каква цена само за семейството си. В този източник намерих, че 80 % от населението на лагера е съставено от жени и деца.
https://tcf.org/content/report/blame-ga ... ?session=1
Дали всички боеспособни мъже са част от групировките? Ами, мисля, че да. Все пак това е единствената възможна работа, която не само носи пари за издръжка на себе си и семейството (дори за хляба и водата си плащат по 700 сирийски лири), а носи и нещо различно от скука, от която може да полудееш там в този лагер. Освен това те не се бият с Асад и армията. Целта им е само борба с ИД и охрана на временно окупирания КПП ал-ТАнф и буферната зона от 55 км от този пункт.