Страница 1 от 25

Войната в Йемен

Публикувано: пон май 28, 2018 8:47 pm
от Восток
Виждам, че все още няма тема за конфликта там.

За съжаление, подкрепяните от СА групи настъпват на юг по брега на ал - Худайда. Идеята е ясна, опитват се да им отрежат крайбрежието, случи ли се това, то пълния колапс на хутите ще е въпрос на време.

Изображение

Re: Войната в Йемен

Публикувано: пон май 28, 2018 9:28 pm
от Восток
Сводките, че летището в Худайда е паднало се оказаха лъжа или поне така се твърди. Някои очакват, че хутите ще дадат сражение в самия град, като вече го готвели за градски боеве. Коалицията обаче едва ли ще тръгне към града в стил "черво", защото може да ги издумкат по фланга. Ето по- четлива карта, така да се каже.

Изображение

Re: Войната в Йемен

Публикувано: пон май 28, 2018 10:47 pm
от Восток
А междувременно, в провинция Махра страдат и от наводнение, което вече силно засегна остров Сокотра. Сякаш над тази страна тегне някакво проклятие през последните години...

Изображение
Изображение

Re: Войната в Йемен

Публикувано: ср май 30, 2018 7:11 pm
от Восток
Ал - Джазира съобщава за над 1 000 убити саудити от началото на войната до днес.

https://www.aljazeera.com/news/2018/05/ ... 08387.html

Re: Войната в Йемен

Публикувано: чет май 31, 2018 12:24 am
от jacksparrow
Към 70% от населението на Йемен живее под контрола на хутите, всъщност не на самите хути, а на много фракции, племена и вождове които подкрепят хутите. И да вземат саудитите Худейда и пристанището, файда няма да има, освен че ще морят още повече от глад йеменци. Ама да видим, саудитите от години разправят как било свършено с хутите. Да го вземат първо.

Вече са избомбили пристанището :?А решението на саудитците да се насочат направо към града без да са си осигурили фланга ги излага на такива работи. Суданските наемници ще намажат :D филията с мас.

Re: Войната в Йемен

Публикувано: чет май 31, 2018 12:50 am
от Восток
jacksparrow написа:
чет май 31, 2018 12:24 am
И да вземат саудитите Худейда и пристанището, файда няма да има, освен че ще морят още повече от глад йеменци. Ама да видим, саудитите от години разправят как било свършено с хутите. Да го вземат първо.
За населението - да, но започнат ли да им режат крайбрежието ще стане по- трудно. Дори и иранските помощи, колкото и да са малки(ако изобщо ги има де) ще секнат. Трябва им подкрепа на хутите, дори и само за преговорите... Жалко, че РФ не се намесва по- сериозно, дори и само като преговаряща страна.

Re: Войната в Йемен

Публикувано: чет май 31, 2018 5:16 pm
от Восток
Повдигат духа, министъра на вътрешните работи на хутите е посетил Худейда. Срещнал се е с губернатора, командири и бунтовници, инспектирал е безопасността в града и по крайбрежието.

Изображение
Изображение
Изображение

Re: Войната в Йемен

Публикувано: пон юни 04, 2018 12:16 am
от Восток
"Йеменското" правителство заседава, на фона на портрета на някакъв крал. :lol:

Изображение

Re: Войната в Йемен

Публикувано: вт юни 05, 2018 6:18 pm
от Восток
За момента пристанището в Худайда функционира нормално, изглежда, че противниците на хутите решават как да действат. Ако се наложи пристанището да спре работа, то трафика ще бъде пренасочен към Аден.

Изображение

Re: Войната в Йемен

Публикувано: вт юни 05, 2018 6:54 pm
от jacksparrow
Чета, че саудитците и обединените емири молят САЩ да се включи със спец. части на терен за Худеида. Явно само с наемници и пребоядисани командири от Ал Кайда - сега се наричат "южна съпротива" няма да стане.

Al-Qaeda claims it is ‘fighting alongside’ US-backed coalition forces in Yemen
https://www.independent.co.uk/news/worl ... 13321.html

...

Ударен кораб на ООН, носещ хуманитарна помощ. На 60 км навътре в морето, извършителят е "неизвестен" кораб :mrgreen: Ще кажеш, че хутите имат флот, а саудитите не блокират цял Йемен по море.
https://www.reuters.com/article/us-yeme ... SKCN1J01VI